Hvad weekenden ikke er fuld af....

Jeps, Dyr i Havet og Heroes of the Frontier var dels læsestund med den mindste og fiction relief for mig selv. Ellers kastede jeg mig over Dewey, set gennem Brinkmann - de andre må vente lidt. Det var vældig interessant læsning (omsat i debatoplæg), men mere interessant var Deadline 16.9. med indslag om "Manifest udfordrer Teknologien" - manifest udgivet på årets TEchFestival som Copenhagen Letter, se også: https://ing.dk/artikel/techtopia-17-the-copenhagen-letter-manifest-mennesker-teknologi-205044

- en spændende debat, der drejede sig om udgangspunktet, at teknologien har glemt at den skal tjene os og ikke omvendt. Thomas Madsen-Mygdal, iværksætter, IT-pioner, manede til at vi er forpligtede til at engagere os i civilsamfundet, som er kraftigt udfordret af teknologien. I sit udgangspunkt var teknologien og omgangen med internettet uskyldigt, men det har ændret sig, så det har indflydelse på ALT, eks helt ind i familiestrukturen, og mange af de visioner om hvad internettet skulle gøre af godt for mennesket er gået tabt i store koncerner, der ikke tager ansvar.
Også Nikolaj Thyssen, nyhedsredaktør for dr.dk, blev interviewet: Man ser internettet som global identitet, det clasher med nationalstater og etik. Det voksede ud af en frihedsbevægelse men er uden for demokratisk kontrol nu. Der har været teknologisk fetichisme, men nu er der en voksende digital lede, "offline is the new on".
Martin Ferro-Thomsen, iværksætter, også i studiet: Copenhagen Letter kommer fra hjertet, da vi lever i det største sociologiske eksperiment. Vi mangler kritisk diskurs fordi det går så hurtigt på og med internettet. Hvor er den dybe, kritiske diskurs? Vi har kun spurgt "hvad er det vi kan?" ikke "hvad er det vi vil?". Penge er afgørende i tech-industrien, det handler om grådighed.
Peter Sunde, iværksætter, supplerer: Problemet er at tech-branchen er blevet centraliseret. Meningen var at det skulle være decentralt, men det er blevet Google, Amazon, Apple der bestemmer, det er IKKE demokratisk, i virkeligheden har vi fået diktatorer, eks Mark Zuckerberg, han er ikke folkevalgt, han er valgt af penge.
Copenhagen Letter skal sætte samtalen i gang med tech-etik.

Nå, men Deadline, Copenhagen Letter og susen rundt i analoge og digitale kilder gør mig nysgerrig på om det er den vej jeg skal gå i mit første store MIL-projekt - en undersøgelse af hvordan de kloge hoveder der har lavet Copenhagen Letter tænker sig, at vi skulle løse problemet (og ER det et problem?) - for det ser, læser, hører jeg intet om. De siger "samtale", "hjerte" og  andet blødt, men jeg vil have svar på HVORDAN vil de gøre internettet demokratisk (og er det ikke det og hvorfor skal det være demokratisk?), HVORDAN vil de operationalisere "off is the new on?", hvad er deres handlingsplan? Skal vi være bange for tech-industrien? Vi er jo selv aftagere, og i en markedsøkonomisk kontekst er det jo bare det kunden vil have - internettet er så stort som vi som menneskehed vil have det - det har jo ikke et selvstændigt liv, eller?


http://danishdesignaward.com/jury/thomas-madsen-mygdahl/
https://thenextweb.com/insider/2017/08/10/peter-sunde-pirate-bay-tnw-answers/#.tnw_WevDuO9V
http://www.dr.dk/om-dr/nyheder/nikolai-thyssen-bliver-nyhedsredaktoer-drdk
http://ferrogate.com/

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bed og arbejd!